Thursday, May 15, 2014

Tuunausideoita kehyksille!

 Suvun valokuvakansioista voi löytyä kauniita vanhoja mustavalkoisia kuvia, jotka eivät pääse oikeuksiinsa kaappien kätköissä. Ne kannattaa hyödyntää sisustuksessa; neutraali mustavalkokuva sopii helposti kodin muihin väreihin. Mikäli haluat kuvien kiinnittävän huomiota, ne kannattaa koota suuremmaksi ryhmäksi.

Keräsin Katajamäeltä ja mummolasta muutamia kuvia. Minulla oli kasa sekalaisia, toisiinsa yhteensopimattomia kehyksiä. Nämä metalliset kehykset tuunasin yhteensopiviksi asettamalla jokaiseen samanvärisen taustapaperin ja liimasin vanhaa, käsin virkattua pitsiä kehyksen sisälle. Pitsit revin aikoinaan vanhoista tyynynpäällisistä! Kyseessä on sama pitsi, jonka "pilasin" liitutaulua tehdessä. Tässä ruostetahrat eivät haittaa ollenkaan. Päinvastoin, ne korostavat vanhaa tunnelmaa!

Rokotettavaksi tuotuja lapsia v. 1937, pikkuemännät v. 1942 ja matonkutojat v. 1948.
 
Mummu ruuanlaittokurssilla 14-vuotiaana.

 
Toinen kehystuunausprojekti tuotti ison kehysyhdistelmän, johon käytin facebookin roskalava-ryhmästä keräämäni puiset kehykset. Kaikki olivat erikokoisia ja -värisiä, mutta mustalla ja punaisella askartelumaalilla niistä sai äkkiä yhteensopivat. Liimasin kehykset yhteen kuumaliimapistoolilla ja sitten vain kuvia laittamaan! Mukaan pääsi myös vanhoja postimerkkejä.

Alinpana vanha kuva Katajamäestä. Se oli Katajamäen ison kammarin seinällä ja aika kärsineessä kunnossa, mutta halusin sen kuitenkin esille.


No comments:

Post a Comment