Thursday, August 23, 2012

Virkkausharjoituksia; patalappu ja matto

Viime syksynä MLL:n äiti-lapsi -kerhossa päätimme kokeilla virkkausta. Itselläni on vain hataria muistikuvia ala-asteen virkkaustunneista, joten käytännössä aloitin ihan nollasta. Olin kuitenkin jo pitkään haaveillut virkkauksen opettelusta, ja nyt tilaisuuden tultua päätin vihdoin alkaa toimeen haaveilun sijaan. Sitten homma lähti vähän lapasesta... :D Innostuin ihan täysillä ja pian löysin itseni ostamassa virkkauslankoja ja matonkuteita. Viimeisin virkkaustyöni valmistui juuri; Suuri Käsityölehden "Sydämellistä joulua!"-lahjaliitteestä(2010) löytyneellä sydänpatalapun ohjeella virkkasin hieman soveltaen tämmöisen:

 

Kuten kuvasta näkyy, ei virkkausjälkeni ole mitään maailman tasaisinta, mutta ehkäpä tämä harjoittelu joskus tuottaa tulosta :) Alkuperäisessä ohjeessa patalapun reuna on koristeltu nirkoilla, mutta itse halusin jättää reunan yksinkertaiseksi.
Tämä patalappu löytää paikkansa Katajamäen tuvan keittiönurkkauksesta ensi kesänä! Patalapun alla näkyy muuten yksi päättymätön työni; virkkaan mattoon lisää kierroksia satunnaisesti silloin tällöin, jos muuta työtä ei ole kesken. En ole edes vielä päättänyt, miten suuri matosta tulee :D Todennäköisesti sekin valmistuttuaan päätyy Katajamäen tupaan.

3 comments:

  1. Siis niin suloinen sydän! Tykkään paljon! Kiitos, kun tulit blogini lukijaksi, liitän kivan blogisi blogiluettelooni.

    ReplyDelete
  2. Hirmuisesti onnea projektillesi saattaa arvokas sukukalleus asuinkuntoon! Projekti on varmasti erityisen rakas, kun paikassa on omat juuret kiinni.

    ReplyDelete
  3. Oi ihanaa saada ensimmäisiä lukijoita! <3 Kiitos kommenteistanne, mukava kun tulitte kurkistamaan Katajamäen elämää :)

    ReplyDelete