Friday, August 17, 2012

Tästä lähdetään

Kun Katajamäki tuli minun omistukseeni, se oli ollut tyhjillään lähes 10 vuotta. Sitä ennen se toimi isotätini kesäasuntona. Kun täti sairastui, jäi Katajamäki sellaisenaan luonnon armoille. Hiiret ja ampiaiset valtasivat talon sisätilat ja pihamaalla seikkaili jos jonkinnäköistä otusta kyykäärmeistä jäniksiin ja hirvikärpäsistä hirviin. Pian talosta ei enää löytynyt mitään hiirille kelpaavaa, joten ne jättivät talon. Jäljelle jäi vain tuhansittain hiirenpapanoita minun siivottavakseni. Ampiaisetkin näyttävät kadonneen jo vuosia sitten; vain joitakin vanhojen, rikkoutuneiden pesien palasia löytyi portaikosta siivouksen yhteydessä. Hirviä ja jäniksiä sentään vielä näkyy pihapiirissä liikkuvan :)
Tässä muutamia kuvia Katajamäestä lokakuulta 2010, jolloin minusta tuli talon emäntä.

Katajamäkeen kuuluu iso, leivinuunillinen, tupakeittiö.
Tupakeittiön toisessa päädyssä on pieni oleskelutila
Yläkertaan johtaa kapeat portaat. Käytävän päässä näkyy kulmahuoneen ikkuna. Kulmahuoneessa on aikoinaan nukkunut mm. äitini pikkutyttönä. Siitä olisikin tarkoitus tehdä omalle 3-vuotiaalle tyttärelleni leikkihuone :)


Alakerrassa on yksi iso makuuhuone, jossa on pieni takka lämmitystä varten.
 
Ennen Katajamäen ruo'at valmistettiin yläkerran liedellä. Sittemmin huone on toiminut oleskelutilana. Huoneen yhteydessä on myös vanha ruokakomero.
Yläkerran makuuhuoneessa on varsin autiota...



Yläkerran ikkunoiden välissä oli tapahtunut ampiaisten joukkokuolema.

Muisto menneestä ajasta...

1 comment:

  1. voi kun aivan ihania kuvia!! tää on kyllä unelmaa :) hauskoja hetkiä katajamäkeen!

    ReplyDelete